

SVENSK DEMOGRAFISK FÖRENING

The Swedish Demographic Association

Årsmöte den 22 maj 2023, 09:00

Närvarande: Vitor Miranda (ordförande), Mojgan Padyab (bitr. ordförande), Erik Carlsson (kassör), Finn Hedefalk (sekreterare), Juta Kawalerowicz, Haodong Qi, Siddartha Aradhya, Gunnar Andersson, Livia Oláh, Karin Lundström, Caroline Uggla, Li Ma, Lena Lundkvist, Gerda Ruth Neyer, Christian Skarman.

- 1. Ordförande förklarar mötet öppnat.
- 2. Vitor Miranda valdes till mötesordförande.
- 3. Finn Hedefalk valdes till protokollförare.
- 4. Mojgan Padyab och Li Ma, valdes till justeringspersoner, tillika rösträknare.
- 5. Vitor Miranda gick igenom verksamhetsberättelsen och Erik Carlsson gick igenom den ekonomiska redogörelsen både för SDF och Nordisk Demografisk Förening (NDF).
- 6. Lena Lundkvist läste upp revisionsberättelsen för både SDF och NDF och föreslog att styrelsen skulle få ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2022. Dock ansåg Lena att det i NDF finns oklarheter i hur stor ersättning den förening som arrangerar Nordiskt demografisk symposium ska få och när kostnaden för Jan Hoems pris ska betalas ut. Detta bör diskuteras under nästa nordiska möte.
- 7. Mötet gav den avgående styrelsen ansvarsfrihet för räkenskapsåret 2022.
- 8. Mojgan Padyab valdes som ny ordförande för det nya verksamhetsåret.
- 9. Erik Carlsson valdes om som kassör. Detta innebär att han också är kassör för Nordisk Demografisk Förening (NDF).
- 10. Vitor Miranda och Siddartha Aradhya avgår från styrelsen. Mojgan Padyab valdes som ny ordförande. Andra medlemmar i den sittande styrelsen; Finn Hedefalk, Juta Kawalerowicz, och Haodong Qi, valdes om. Li Ma och Caroline Uggla valdes som nya styrelsemedlemmar. Mötet godkände den nya styrelsen. Avgående styrelsemedlemmar tackades för sitt arbete, och ett särskilt tack gick till Vitor för sina många år som ordförande i styrelsen.
- 11. Inga suppleanter valdes.
- 12. Mötet valde om Lena Lundkvist som revisor och valde Helen Eriksson som revisorssuppleant, med ansvar för både SDF och NDF.
- 13. Årsmötet valde Mojgan Padyab och Erik Carlsson som firmatecknare, var för sig.
- 14. Medlemsavgifter 2023: Mötet beslutade att medlemsavgiften för individuella medlemmar fastställs till 150 kr/år, och lägsta medlemsavgiften för stödmedlemmar fastställs till 2000 kr/år.
- 15. Mötet beslutade att valberedningen består av Gunnar Andersson (sammankallande), Helen Eriksson och Vitor Miranda.
- 16. Inga ändringar i stadgarna föreslås.



SVENSK DEMOGRAFISK FÖRENING

The Swedish Demographic Association

- 17. Inga motioner skickades in innan årsmötet.
- 18. Övriga frågor.
 - Vinnaren i årets uppsatstävling presenterades: Magdalena Planting från Stockholms universitet med uppsatsen An analysis of the relationship between immigrant generation and math performance in the Finnish school system". Juryn bestod av Nahikari Irastorza (Malmö), Weiqian Xia (Stockholm), Debora Birgier (Göteborg), och Inge Dahlstedt (Malmö). Haodong Qi var ansvarig för tävlingen.
 - Vinnaren i uppsatstävlingen föreslås hålla ett föredrag om sin uppsats under hösten 2023.

12023-07-06

Mötet avslutades kl. 09:40.

Finn Hedefalk, protokollförare

Mojgan Padyab, justerare

Li Ma, justerare

Signature page

This document has been electronically signed using eduSign.



